Retourneren

Retourneren

Is een van onze producten niet naar wens? U kunt altijd aanspraak doen op uw herroepingsrecht en het product naar ons retourneren. Hieronder leggen we uit hoe dit bij ons werkt en wat de voorwaarden zijn.

Hoe werkt het?

Retour melden

We zouden het op prijs stellen dat u uw retournering bij ons meldt, dit om het voor ons overzichtelijk te houden en zodat we u snel verder kunnen helpen met het verwerken van de retournering. Onze voorkeur heeft dan ook om het via de mail (info@deurmat123.nl) retour te melden, daarmee hebben we het zwart op wit en kunnen we informatie omtrent uw order makkelijker digitaal terugvinden. Doet u het toch liever telefonisch? Dit kan uiteraard ook gewoon, we zijn op werkdagen bereikbaar op 0228 – 748 123 van 9.00u tot 17.00u.

Ophalen of opsturen

U kunt er voor kiezen om uw order retour te sturen via een koeriersdienst naar keuze of u kunt het pakket bij u laten ophalen door de koeriersdienst waar bij mee samenwerken.
Kiest u er voor om het pakket zelf terug te sturen, dan kan dit naar Industrieweg 5 te Andijk 1619BZ gestuurd worden t.a.v. Deurmat123.nl. Vergeet niet ook uw naam en/of ordernummer te vermelden op het pakket, dan kunnen wij het een stuk makkelijker terugvinden en verwerken.
Kiest u er voor om het pakket op te laten halen, dan vernemen we graag een datum of dag welke u het beste uitkomt om de ophaaldienst op in te plannen. Onze koerier komt dan op de afgesproken dag langs om het pakket bij u op te halen, u hoeft dan verder ook niets te doen aan het pakket, dit wordt dan allemaal voor u geregeld.

De terugbetaling

U krijgt bij retourneringen het volledige aankoopbedrag van ons terug. Natuurlijk doen we ons uiterste best de retour zo snel mogelijk verwerken. Zodra deze dan ook bij ons binnenkomt zullen wij ‘m dezelfde dag nog verwerken. Het geld zou u vervolgens binnen 3 werkdagen terug moeten kunnen zien op uw rekening.

Retourvoorwaarden

Bedenktijd

U kunt natuurlijk het product thuis eerst bekijken en eventueel testen. Als u zich bedenkt, bijvoorbeeld omdat het product niet aan uw verwachtingen voldoet, dan is het mogelijk om het product retour te melden binnen 14 dagen van ontvangst.
Bedenk wel dat als het product beschadigt tijdens het eventuele testen dat deze mogelijk niet meer geretourneerd kan worden of dat er waardevermindering in rekening gebracht wordt.

De kosten

Het retourneren van een product wordt in principe niet vergoed. U draagt de kosten dus zelf voor de door u gekozen wijze van retourneren. De kosten kunnen verschillen per vervoerder en per formaat/gewicht van het pakket.
Dit is natuurlijk niet anders bij onze pakket ophaalservice, echter vergoeden wij deze kosten wel deels. Als u dus voor de pakket ophaalservice kiest van onze eigen vervoerder dan kost het u enkel een vast bedrag van €15,-.
Bij een enkele order en/of product kan het voorkomen dat de transportkosten van de retour vele malen hoger liggen omdat het speciaal vervoer vereist. In deze gevallen zijn de retourkosten geheel voor u. Denk hierbij aan bijvoorbeeld palletwerk of uitzonderlijk zware pakketten.

Verantwoordelijkheid

Let op dat als u er voor kiest om het product zelf terug te sturen dat u zelf de verantwoordelijkheid draagt voor dit product. Als het product bijvoorbeeld onderweg kwijt raakt heeft u dus geen recht meer op vergoeding van de oorspronkelijke kosten hiervan. U kunt dit voorkomen door een verzendbewijs te vragen voor uw zending, hiermee komt de verantwoordelijkheid namelijk bij de vervoerder te liggen!
Mocht u gekozen hebben voor onze ophaalservice dan legt u deze verantwoordelijkheid automatisch af aan ons en onze koeriersdienst.

Uitzonderingen

U zult vast wel begrijpen dat niet altijd alles zomaar retour gestuurd kan worden. Zo kunnen wij u geen geld teruggeven op bijvoorbeeld maatwerk producten, producten die vermengd raken met derden, en op geleverde diensten. De magie van onze service ligt hier echter in het woordje ‘zomaar’. Als u contact met ons opneemt over uw retour kunnen we de zaak op persoonlijk niveau bekijken en kunnen we mogelijk tot een passende oplossing en/of compromis komen waar mogelijk.

We doen uiteraard altijd ons uiterste best om onze klanten goed te woord te staan en om ze verder te helpen met eventuele problemen waar tegenaan gelopen wordt. Heeft u vragen of is er iets loos met uw bestelling, neem dan gerust contact met ons op!

U kunt ons altijd mailen op info@deurmat123.nl en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons tijdens onze werktijden ook altijd bereiken op telefoonnummer 0228 – 748 123.