Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

Droogloopmat en schoonloopmat, twee termen die u op deze website voorbij ziet komen. Maar wat is nou precies het verschil?

Droogloopmat

Een droogloopmat bestaat vaak voornamelijk uit katoen. De werkende stof in katoen is cellulose, dit is een stof die veel vocht opneemt, waardoor uw schoenen weer snel droog worden bij het vegen van uw voeten op een droogloopmat. Natuurlijk maakt een droogloopmat ook deels uw schoenen schoon, maar de schrapende werking is minder dan bij een schoonloopmat.

Schoonloopmat

Een schoonloopmat is meestal gemaakt van een nylon vezel, dit is een stevigere vezel dan een katoen vezel, waardoor deze een schrapende werking heeft. Natuurlijk worden uw schoenen ook grotendeels droog op een schoonloopmat.

Wat moet ik kiezen?

Vraagt u zich af of u voor een schoonloopmat of een droogloopmat moet kiezen? Als het voornamelijk van belang is dat de schoenen droog worden, dan kiest u natuurlijk voor een droogloopmat. Moeten uw schoenen vooral schoon worden, dan kiest u voor een schoonloopmat. Wilt u zowel schone als droge voeten dan kunt u voor beide kiezen. U kunt dan vooral letten op smaak en budget.

Assortiment Deurmatten

Wilt u een schoonloopmat of een droogloopmat bestellen? Bekijk dan snel onze webshop!

Share this post


You've just added this product to the cart: